Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кристъл Палас направи обрат срещу Уулвърхемптън

Заха (вляво) отбеляза победния гол за Палас.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Еберечи Езе и Уилфред Заха вкараха голове през второто полувреме, а Кристъл Палас постигна обрат от 0:1 до 2:1 над Уулвърхемптън на старта на 11-ия кръг във Висшата лига. В другата среща от вторник вечерта Брайтън и Нотингам не си вкараха голове.

Адама Траоре откри резултата за Уулвс в 31-ата минута след подаване на Уго Буеньо. Траоре, който е известен с индивидуалните си пробиви, този път падайки на земята уцели топката с глава след подаването на Буеньо. И пак той можеше да направи преднината на своите от два гола, пропускайки една възможност, а в последните секунди на първото полувреме вратарят на Палас спаси с едва ръка удар на Рубен Невеш от фаул.

Секунди след началото на второто полувреме домакините възстановиха равенството след многоходова комбинация и центрирана топка на задна греда, където я очакваше Езе. Минути след това Одсон Едуар напомни за себе си с ефектна задна ножица.

В 70-ата минута Едуар подаде в наказателното поле на Заха, който вкара за 2:1. Накрая и Рубен Невеш имаше шанс да изравни, но Висенте Гуаита спаси вратата на Кристъл Палас от нов гол. 

След този резултат лондончани са на 10-о място с 13 точки, колкото имат Ливърпул, Брентфорд и Борнемут, очакващи мачовете си днес и утре. Уулвърхямптън е с 9 точки на 17-а позиция, точно над чертата на изпадащите.

Брайтън остана разочарован от 0:0 у дома с последния в класирането Нотингам Форест. 

Срещата между двата отбора беше първа на ниво Висша лига (или Първа дивизия преди създаването на Премиършип) от 1983-а година насам. Домакините останаха разочаровани заради пропуснатия шанс от победа в своя мач номер 200.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна