Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сираков: Смяна на собствеността на Левски не стои на дневен ред

Наско Сираков даде старт на третата кампания "Аз съм Левски".
Снимка: БГНЕС

Мажоритарният собственик на ПФК Левски Наско Сираков даде старт на третата кампания за абонаментни карти "Аз съм Левски".

"Смяна на собствеността на клуба не стои на дневен ред", отсече легендарният голмайстор на "сините". "От "Юнайтед Груп" излязоха с декларация, която е твърде ясна и няма какво да се добави. Ако на някой му минава през главата мисълта, че мога да водя тайни преговори за продажба на клуба, много малко не познава. Ако има реални разговори за продажба на клуба, левскарската общност ще бъде информирана веднага. Готвим се за зима, ако дойде лято, е добре дошло", заяви Сираков.

"Тази кампания я чувствам като личен проект. Възобновяването на абонаментните карти бе една от първите задачи, които поставихме преди 2 години и половина - тогава на Павел Колев. Така всеки един левскар може да се присъедини към "синьото" семейство. На добър час на кампанията!", пожела Наско Сираков.

Изпълнителният директор на Левски Иво Ивков внесе уточнения относно новата кампания по продажба на абонаментни карти, както и някои финансови детайли около клуба.

"Това е третата поредна кампания "Аз съм Левски". Миналата беше точно преди година, когато аз и Станимир Стоилов влязохме в клуба. Тя беше успешна. Мина цяла година, в която свършихме много работа - и от спортно-техническо естество, както и надграждане в управленската и административна структура. Не може да се каже обаче, че клубът е спасен. Предстоящата кампания ще бъде своеобразен тест несломимостта на левскарския дух, както и вот на доверие за това как се е управлявал клубът. Тази кампания ще бъде професионална и добре структурирана, тя е ориентирана изключително към притежателите на абонаментни карти", каза шефът на "сините".

"Не е вярно, че Левски е спасен. Иска ми се да се изправя  и да го кажа пред вас, но не е така. Клубът е в период, в който може да се върне назад. Призовавам хората да не губят своята всеотдайност. Ние обслужваме тежкото наследство, което е резултат от разточителното и безотговорно управление на клуба в последните повече от 10 години. Казвам го съвсем отговорно", добави той.



По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна