Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев изпревари Берое, Кашай на стадиона във Враца

Ботев победи с 2:0 Берое във Враца

Ботев Враца победи Берое с 2:0 в последна среща от 16-ия кръг на Първа лига. Голове на Чавдар Ивайло и Венцислав Христов донесоха трите точки за домакините. Така футболистите на Даниел Моралес се изкачиха на 11-та позиция с актив в от 14 точки, докато Берое е 13-ти с 13 пункта. Срещата ще бъде изгледана на живо от шефа на Съдийската комисия Виктор Кашай. 

В 17-ата минута Ботев откри резултата чрез Чавдар Ивайлов, който преодоля Анисе и отправи отличен удар по земя от границата на наказателното поле, а Иван Караджов само изгледа топката, която спря в мрежата. 

Минута преди края на полувремето Венцислав Христов удвои. Томас Фонтен сбърка в центъра, Мирослав Маринов веднага пусна извеждащ пас към Христов, който надбяга Димитър Пиргов и с мощен удар по земя порази целта.

След подновяването на играта в 58-ата минута Симеон Мечев отправи неточен удар. В добавеното време на мача Ботев стигна и до трети гол, който обаче беше отменен заради засада. Стефан Гаврилов направи отлична асистенция към Клери Сербер, който не сбърка, но радостта му бе краткотрайна.


По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна