Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Китаец е вторият полуфиналист на Шампион на шампионите в снукъра

Фан записа престижна победа срещу Дей.
Снимка: Ройтерс

Джънги Фан от Китай продължи със страхотното си представяне на турнира по снукър Шампион на шампионите, който се провежда в английския град Болтън. След като азиатецът шокира Нийл Робъртсън за успех с 4-3, той спечели и груповия финал срещу Райън Дей с 6-5 за място на 1/2-финалите в надпреварата.

Шампионът на Бритиш Оупън Дей елиминира от съревнованието Кайрън Уилсън с 4-3, но не съумя да се справи с 21-годишния китаец. Фан откри със серия от 130 точки, преди уелсецът да влезе в серия от три поредни, гарнирани с брейкове от 87 и 72. Отговорът на младия азиатец бе впечатляващ – той отново излезе напред в резултата след серии от 130, 52 и 68.

Фан бе близо до това да поведе с 5-3, след като поведе с брейк от 57, но Дей направи страхотна кражба след поредица от 72 точки. Китаецът си върна преднината в резултата след 57, преди съперникът му да изравни след 93. Фан обаче бе този, който имаше последната дума в двубоя, печелейки след 70-15 точки.

Така той е вторият полуфиналист в Болтън след Марк Селби, който надигра Джон Хигинс с 6-4 фрейма. Днес надпреварата продължава с нови два групови полуфинала, които ще определят финалистите и третият играч в последните четири. Джъд Тръмп играе с Лука Бресел, докато шампионът от Северна Ирландия Марк Алън има за съперник Джо Пери.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна