Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ниското заплащане е причина за напускането на три от медицинските сестри

Елисавета Котова: От 14 ноември детското отделение по диабет остава без нужните му медицински сестри

Национална асоциация на децата и младите хора с диабет призоваха родителите да потърсят отговор от директора на Педиатрията

Снимка: Боян Бочев

От 14 ноември,когато отбелязваме Световен ден за борбата с диабета, СБАЛ" Проф.Иван Митев "София, отделението по диабет остава на практика без нужните му медицински сестри. Напускат едновременно три сестри, което е голям проблем за отделението по детски диабет, за това пише в социалните медии Елисавета Котова, председател на Националната асоциация на деца с диабет.

"В момента и не само сега, това отделение е пълно с деца с новоткрит диабет. Бих искала да попитам изпълнителния директор д-р Благомир Здравков, кой ще носи отговорност за тези деца, кой ще си позволи да върне дете в критично състояние поради липса на персонал?
Елисавета Котова
Защо тези хора напускат? Защо заплащането на всички медицински сестри и медицински персонал в Педиатрията е безобразно ниско?, пише още Елисавета Котова в профила си във фейсбук.
В качеството си на председател на Национална асоциация на децата и младите хора с диабет бих искала да призова всички родители на деца с диабет, и не само тях, на 14 ноември да дойдат в 11:00ч. пред Педиатрията в София и да поискаме от д-р Здравков обяснение и адекватно решение на проблема с напускането на медицинския персонал (мед. сестри, лаборанти и т.н), пише Елисавета Котова.
 


По публикацията работи: Гергана Хрисчева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна