Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Манчестър Сити срещу Ливърпул за Купата на Лигата

Манчестър Сити (в светлосини есипи) и Ливърпул са спечелили последтите 5 издания на турнира.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Манчестър Сити ще се изправи срещу актуалния носител на трофея Ливърпул в мач от четвъртия кръг в турнира за Купата на Лигата, отреди жребият.

Сити (4 пъти) и Ливърпул (веднъж) спечелиха последните пет издания на надпреварата, като тимът на Юрген Клоп се справи с Челси, който отстъпи на „Етихад“ в сряда, в спора за трофея миналия сезон. Двата състава се изправиха един срещу друг във финала през 2016, когато отборът на Мануел Пелегрини стигна до триумф с дузпи след равенство 1:1 на „Уембли“.

В други срещи от осминафиналите, Манчестър Юнайтед се изправя срещу Бърнли, който е лидер в Чемпиъншип и е ръководен от Венсан Компани – бившият капитан на градския съперник Сити, спечелил четири титли на Висшата лига с „гражданите“. Еди Хау ще има за съперник бившия си клуб в лицето на Борнемут, който ще пътува до „Сейнт Джеймсис Парк“ за визита на високолетящия Нюкасъл, докато наградата за Нотингам Форест, който изхвърли Тотнъм, е гостуване на Блекбърн.

Срещите ще се изиграят в седмицата, започваща на 19 декември, което означава, че някои от въвлечените отбори – в частност Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Ливърпул, могат да имат играчи, участвали във финала на Световното първенство само дни по-рано.

Пълен жребий за 1/8-финалите на Купата на Лигата:

Манчестър Сити – Ливърпул

Манчестър Юнайтед – Бърнли

Нюкасъл – Борнемут

МК Донс – Лестър

Чарлтън – Брайтън

Уулвърхемптън – Джилингам

Саутхемптън – Линкълн

Блекбърн – Нотингам Форест. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна