Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пирин с втора победа за сезона

Футболистите на Пирин записаха втора победа в първенството, надигравайки с 3:1 Спартак (Вн)

Пирин постигна важна победа в битката си за оцеляване в елита на българския футбол. В първа среща от 18-ия кръг благоевградчани се наложиха срещу Спартак Варна с 3:1, а с два гола се отличи Радослав Цонев. "Соколите", които в предходните кръгове взеха точки последователно от Славия и Левски, остават на последно място в класирането.

Цонев откри резултата в 13-ата минута след прецизно изпълнение на фаул. Десет минути след това Преслав Йорданов стреля с глава, но Иван Дичевски се намеси решително. 

В 24-ата минута Максим Ковальов отрази опит за гол на Здравко Димитров.

В 34-ата минута "орлетата" достигнаха до второто си попадение отново чрез Цонев, отбелязал пак във вратата на варненци след асистенция на резервата Вячеслав Велев. 

Само четири минути след това Родни Антуи проби отдясно и от много малък ъгъл върна едно попадение за Спартак.

След почивката благоевградчани продължиха да контролират събитията на терена. В 55-ата минута Пирин си върна аванса от два гола. Велев центрира в наказателното поле, а Дичевски не се намеси по най-добрия начин и топката се озова в краката на Мартин Смоленски, реализирал третото и решително попадение за домакините.  

В 72-ата минута удар на Ивайло Климентов беше отбит от голлинията, а при добавката Антуи се разписа, но голът не беше признат заради засада.

След този успех Пирин има актив от 12 точки на 14-та позиция в класирането. Успехът за отбора от Благоевград е първи под ръководството на треньора Христо Янев.


По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна