Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мъск: Индонезия е изключително интересен пазар за Twitter

Снимка: Алами/Ройтерс

Най-богатият човек в света Илон Мъск каза в понеделник, че Индонезия се е превърнала в "изключително интересен пазар" за Twitter благодарение на "комбинацията от младост, енергия и ресурси".

Говорейки в кулоарите на бизнес среща на Г-20 в Индонезия, Мъск отбеляза във виртуалното интервю, че платформата за социални медии трябва да позволи на създателите на съдържание да могат да монетизират работата си чрез Twitter, добавяйки, че платформата трябва да "направи повече относно видеото", за да позволи потребителите да публикуват по-дълги клипове.

По-рано милиардерът заяви, че функцията Twitter Blue, която беше спряна след поредица от инциденти, включващи измамни акаунти, вероятно ще се върне в платформата на социалните медии до края на следващата седмица.

В неделя Мъск обяви, че Twitter "скоро" ще даде възможност на организациите да определят кои други техни акаунти в социалната платформа наистина са свързани с тях.

"В крайна сметка мисля, че няма друг избор, освен Twitter да бъде последният арбитър, но съм отворен за предложения", каза той, попитан дали медийният гигант ще вземе окончателното решение за това какво представлява една организация.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна