Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Селекционерът на Гана: Можем да победим всеки

Временният селекционер на националния отбор на Гана Ото Адо вярва, че неговите футболисти може да се представят отлично на Световното първенство в Катар. Адо, който няма опит като старши треньор, пое “черните звезди” през февруари след уволнението на Милован Райевац след ранното отпадане за Купата на африканските нации.

"Можем да победим всеки. Това зависи от играчите, не от мен. Тяхното представяне ги доведе дотук. Те имат качества, със или без мен", каза Адо пред сайта на ФИФА. 

"Аз нося отговорност да ги поставя на правилните позиции, така че да могат да покажат най-доброто от себе си, със и без топка. Те трябва да могат да играят заедно", добави той.

Адо, който съчетава ролята си на мениджър в Борусия (Дортмунд) с работата в националния отбор, ще изведе Гана в първия мач от група "Н" срещу Португалия на 24 ноември, преди да се изправят срещу Южна Корея четири дни по-късно и срещу Уругвай на 2 декември. 

"Изправяме се срещу три силни съперници и можем да загубим и трите мача или да спечелим и трите. Зависи от нас и от това как ще се адаптираме към техния стил на игра, как ще ги спрем, как ще работим заедно като отбор. Всеки мач е различен и първият ще бъде решаващ. Следващите ще зависят от първия. Ако загубим, трябва да сме по-атакуващи във втория двубой, но ако не, можем да се настроим по различен начин", коментира селекционерът

По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!