Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Меси посочи най-сериозните съперници на Аржентина за титлата

Меси по време на тренировка на аржентинците в Абу Даби.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Капитанът на аржентинския национален отбор Лионел Меси  определи Франция и Бразилия са големите съперници на Аржентина за световната титла в Катар. Звездата похвали и състава на Испания, който по думите му може да стигне далеч, въпреки младия състав, с който разполага.

"Всеки противник е труден по един или друг начин. Не забравяйте, че нямахме много срещи с отбори от Европа. Но и тези отбори не обичат да играят срещу нас. На европейските отбори им е трудно с южноамериканците. Мисля, че пристигнахме в Катар навреме. Но не трябва да обръщаме внимание на истеричните мнения на хората,  които ни обявиха предварително за шампиони. Необходимо е да вървим напред в турнира стъпка по стъпка. Франция всява страх, има класни играчи и треньор. Бразилия също има много качествен състав, няма достатъчно баланс, но имат Неймар. Испанците са млади, но имат ясна идея в играта", каза Меси в интервю за програмата Universo Valdano на телевизия Movistar.

Аржентинецът констатира, че е все по-трудно да се появи нестандартен играч, който се отличава, тъй като всичко в съвременния футбол е подчинено на тактиката. 

„Мисля, че футболът се промени много. Сега е трудно да се види играч, който е изключителен. Защото от малък си принуден да играеш по определен начин. По-скоро става въпрос за тактика. Днес е ясно, че всеки отбор прави живота труден за някого, без да има изключителни играчи, които играят по тактически организиран начин", каза Меси.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна