Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И Оже-Алиасим победи Надал в Торино

Феликс Оже-Алиасим
Снимка: Ройтерс

Феликс Оже-Алиасим победи Рафаел Надал и запази шансове да се класира за полуфиналите на финалите на АТР в Торино.

В мач от Зелената група канадският тенисист нанесе втора загуба на испанския си опонент след 6:3, 6:4 за почти два часа игра. Поражението на втория в света Рафа означава, че той не може да продължи напред и така стана ясно, че Карлос Алкарас ще завърши годината на върха в ранглистата.

Рафа започна по-агресивно мача и имаше две възможности за пробив още в откриващия гейм. В седмия гейм канадецът пак спаси два брейкбола. В следващия левичарят от Манакор поведе с 40:0, но загуби концентрация, направи две поредни двойни грешки и беше пробит, след като изпрати форхенда си в аут. После Оже-Алиасим сервираше за частта, поведе с 40:15 и реализира първия си сетбол.

Във втория сет шестият в света канадец продължи да доминира и да се възползва от грешките на съперника. Той проби и след това затвърди за 3:1. В петия гейм Надал спаси нов брейк пойнт и после взе подаването си. В следващия Рафа пък стигна до точка за пробив, но тенисистът от Монреал го отрази с мощен сервис. При 5:4 Оже-Алиасим сервираше за победата. Той поведе с 40:15 и спечели при първата възможност след ретур на съперника в мрежата.

От 22 часа наше време е вторият мач в групата между записалите победи  в първите си срещи Каспер Рууд и Тейлър Фриц.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна