Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мемфис е готов за игра, но ще бъде резерва срещу Сенегал

Мемфис Депай вече тренира пълноценно.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нападателят Мемфис Депай е напълно възстановен от контузия и ще бъде на разположение на селекционера на националния отбор на Нидерландия Луис ван Гаал на световното първенство в Катар, което започва в неделя.

Депай има само три мача за клубния си отбор Барселона през сезона досега. Той пропусна почти два месеца от кампанията, след като получи контузия на бедрото в края на септември.

Нападателят беше включен в състава на Нидерландия за Мондиал 2022, въпреки  опасенията за физическото му състояние. Той се включи наравно със съотборниците си в първата тренировка на "оранжевите" в Катар снощи, само часове след пристигането на отбора в азиатската страна. 

"Заниманието премина много добре. Успях да направя всичко, което обичайно правя по време на мач", коментира той.

Има голяма вероятност, обаче, нападателят да остане резерва в първия мач на Нидерландия на шампионата срещу Сенегал в понеделник.

"Няма значение дали аз съм съгласен, или не. Това е решение на треньора, той преценява кое е най-доброто за отбора и за мен. Аз искам да помогна, не само в един мач, а по време на целия турнир. Честно казано, понякога имам нужда да бъда защитен от самия себе си. Просто искам всичко", заяви Мемфис.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна