Eмисия новини
от 00.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Германия и Аржентина с победи в проверки

Никлас Фюлкруг вкара първия си гол за Бундестима на 29 години.
Снимка: Ройтерс

Отборите на бившите световни първенци Германия и Аржентина записаха победи в последните си проверки преди Мондиал 2022.

Нападателят Никлас Фюлкруг вкара единствения гол за победа на Германия с 1:0 над Оман в генералната репетиция на Бундестима преди началото на световното първенство по футбол, играна в Мускат.

Резервата Фюлкруг, който е най-резултатният германски футболист в местното първенство през настоящия сезон с десет гола, записа първи за националния отбор след асистенция на Кай Хавертц в 80-ата минута. В останалото време обаче отборът на Ханзи Флик не игра убедително и Оман почти стигна до равенство.

Юсуфа Мукоко пък подобри рекорд на Уве Зеелер от 1954 година за най-млад дебютант в националния отбор, но 17-годишния футболист пропусна чисто положение преди гола на нападателя на Вердер Фюлкруг.

Германия ще започне световното първенство по футбол срещу Япония на 23 ноември, а три дни по-късно шампионите от 2014 ще срещнат Испания. В последния си мач от група "Е" те играят с Коста Рика.

Аржентина разби Обединените арабски емирства с 5:0 в контрола, която се игра в Абу Даби.

Нападателят на Манчестър Сити Хулиан Алварес откри резултата в 17-та минута, а до края на полувремето "албиселесте" вкараха още три попадения - две на Анхел ди Мария, и едно на звездата на ПСЖ Лионел Меси. Крайният резултат оформи Хоакин Кореа след почивката.

Аржентина е в група с Полша, Мексико и Саудитска Арабия на Мондиала
По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна