Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Венцеслав Стефанов: Много клубове са ощетени от ВАР, но и много са поощрени

Венцеслав Стефанов
Снимка: БГНЕС

Президентът на Славия - Венцеслав Стефанов, говори на различни теми в края на настоящата футболна есен. Дългогодишният ръководител в българския футбол е доволен от представянето на "белите", както и от последните изяви на националния отбор, но отново не спести критиките си към използването на видео асистент съдии в Първа лига.

"Много неща в Славия ми харесаха, но имаше и такива, които не ми се понравиха. Имаме добър колектив, а в момента расте поредното ни талантливо поколение. Момчетата се бият до последно. Нямаме сериозни финансови възможности като първите три отбор в класирането, но винаги искаме да играем до последно и да радваме феновете. Вероятно през зимата ще имаме 3-4 нови попълнения, за да се засили конкуренцията, а може и някой да излезе. Имаме амбиции", заяви Стефанов на пресконференция. 

Той коментира и бъдещето на вратаря на "белите" Светослав Вуцов.

"Реално до момента няма оферта за него. Не ми се иска главата му да се пълни с такива работа сега. Момчета заслужава да играе в добър европейски отбор. Питат и за други наши момчета, но няма нищо конкретно. Даваме шанс на много наши футболисти, които успяват да преминат в добри европейски клубове и да се развиват. Предполагам, че хората чакат края на Световното първенство", каза още Венцислав Стефанов, който не пропусна и темата за националния отбор на България.

"Намеси се човек със здрави панталони. Наложи младите и те му се отблагодариха. Няма ги вече префърцунените госпожици. Дано продължим по същия начин. Иска ми се безкрайно да се класираме за Европейското първенство през 2024 година, но и на следващите големи шампионати. Ако успеем да направим това, няма да има по-щастлив човек от мен", продължи дългогодишният футболен ръководител.

Стефанов коментира съдийството и използването на ВАР в двубоите у нас.

"Всички отговорни фактори знаят кой клуб с кой съдия се заиграва. Има такива (рефери), които не могат, но има и други, които правят нещата умишлено. Облагодетелстваните винаги са едни и същи. Те пискат най-много. Много клубове са ощетени от ВАР, но и много са поощрени. Извиненията към Славия не ме топлят", добави още Венцеслав Стефанов, който симпатизира на Бразилия на предстоящото Световно първенство в Катар.

Президентът на Славия критикува полицията за инцидентите по време на последния мач на "белите" срещу Левски, игран миналата седмица. 

"Не мога са разбера, защо полицаите не се намесиха. Просто си стоят и гледат. Ако са скаути, да говорим с тях по други въпроси. Явно трябва сами да си извадим каруцата от калта. Българинът разбира само от две неща - от тояга или да му бръкнеш в джоба", завърши Стефанов. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени