Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левски ще пътува с 13 играчи за Сандански, обяви Стоилов

Станимир Стоилов
Снимка: БГНЕС

Станимир Стоилов разполага с група от едва 13 футболисти за първия мач от турнира за купата на България срещу Вихрен (Сандански), призна треньорът на пресконференция преди мача. Той потвърди, че в тази надпревара титулярен вратар ще бъде Николай Михайлов.

Стоилов каза, че целта на Левски е да защити трофея. Първата стъпка е на стадион "Спартак" в Сандански в събота от 13:30 часа.

"Всеки възможен трофей е приоритет. След като миналата година сме спечелили, нормално е да опитаме да го направим отново. Имаме амбиции за купата", заяви Станимир Стоилов на пресконференция преди мача.

"Виждам амбиция в играчите от първия мач, виждам и опит за промяна. Въпросът е да материализираме това на терена, защото не е нормално Левски да не може да спечели в България. Като игра изглеждаме прилично, просто трябва да намерим амбиция и характер. За ротации нямаме възможност, защото ще пътуват 13 футболисти. Шестима национали отсъстват, има и контузени. Няма да запълним резервната скамейка с играчи, които не са готови. Наличните 13 трябва да изнесат мача и са напълно достатъчни. Жереми Петри все още има болки. Илиян Стефанов и Бари са контузени трайно, имаме и шестима национали. Утре Ники (Михайлов) ще пази. За купата ще бъде така", поясни наставникът на "сините"

Стоилов бе запитан и за проблемите в ръководството на Левски, след като в последните седмици се появиха информации за спорове сред високопоставени ръководители като самия него, президента Наско Сираков, изпълнителния директор Ивайло Ивков и други.

"Каквото имаше да се каже, сме го казали. И двамата с Ивков искаме Левски да се управлява по най-добрия начин. Има някакви спорове и недоразумения, но се надявам да ги изчистим. Аз лично нямам проблеми със спонсора или с когото и да е", продължи Стоилов.

"Проблемите не са толкова големи, за да драматизираме. Не е нещо сложно. Споровете се водят за управлението на клуба. От спортно-техническа гледна точка и от това, за което сме се разбрали, няма проблеми. И другите неща ще се изчистят.

"Аз нямам проблеми с никого. От толкова години работя със Сираков и нямам проблеми, че да имам сега. Нямам никакви разминавания с него и даже ми е обидно, че коментирам тази тема. Има дребни детайли за изчистване в управлението", каза Мъри.

Левски ще проведе зимния си лагер в Дубай, а това няма да излезе никак евтино на "сините". Стоилов подчерта, че подготовката е платена от спонсори и че това е ключов период за всеки отбор.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна