Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Микеле Плачидо представя в София филма си "Сянката на Караваджо"

Кадър от "Сянката на Караваджо" - филм на Микеле Плачидо
Снимка: Киномания

Микеле Плачидо ще представи тази вечер в зала 1 на НДК в рамките на "Киномания" най-новия си филм "Сянката на Караваджо".

Известният режисьор и актьор Микеле Плачидо, познат у нас с ролята си на инспектор Корадо Катани в сериала "Октопод", пристига днес в България. Той ще представи тази вечер в зала 1 на НДК в рамките на "Киномания" най-новия си филм „Сянката на Караваджо“. Преди прожекцията ще има среща с публиката.

Филмът ни пренася в Италия, началото на XVII век и разказва за Караваджо не само като един от най-виртуозните художници на своето време, но и бунтар срещу догмите на църквата, които налагат как да бъдат изобразявани религиозните сюжети.

Микеле Плачидо е режисьор, сценарист и изпълнява главната роля в този филм, разказа пред БНР програматора на фестивала Владимир Трифонов.

"Микеле Плачидо е най-голямата ни гордост, че след няколкомесечно уговаряне, успяхме да получим неговото съгласие, че ще дойде. Ще представи "Сянката на Караваджо". Това ще е първата му прожекция извън Италия. Предстои галапрожекция в Лувъра, но ние показваме филма преди нея. Филмът е много интересен. Микеле Плачидо, като режисьор, снима филми вече 30 години. Има цели 14 филма. Те са в различни жанрове. Има и криминалета, гангстерски, а ето, че сега снима исторически филм, биографичен за велик художник", каза Владимир Трифонов

Освен тази вечер, "Сянката на Караваджо" ще има още 5 прожекции до края на "Киномания".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени