Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хюлманд: Ериксен е сърцето на датския отбор

Каспер Хюлманд
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Любовта на Кристиан Ериксен към футбола носи голяма радост на селекционера Каспер Хюлманд, който вярва, че Дания има своите шансове на световното първенство в Катар.

„Още преди европейското първенство и преди всичко, което се случи с Кристиан, казах, че той е сърцето на нашия отбор“, заяви Хюлманд на пресконференция.

„Когато той играе, има фантастичните възможности да контролира ритъма на мача. Страхотно е да имаме Кристиан отново в състава. Той е изключителен футболист, но и още по-добър човек и ни дава много на терена и извън него“, коментира още селекционерът.

Националният тим на Дания ще се ще се изправи срещу Тунис в първия си мач на Мондиал 2022 във вторник, а в група D са още съставите на Франция и Австралия, които също играят утре.

„Нашата мечта е да спечелим всичко. Мисля, че момчетата имат качествата да спечелят всичко. Дали сме фаворити? Не. Все още имаме да подобряваме доста неща в състава, но можем да победим всеки в даден ден. Имаме самочувствие, футболистите работят добре, а най-добрият начин да победиш е да имаш големи мечти“, добави Каспер Хюлманд.

По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!