Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Англия започна с разгромна победа срещу Иран

Джъд Белингам (№22) вкарва първия гол за Англия.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Англия започна с гръмка победа участието си на 22-ото световно първенство по футбол в Катар.

В мач от група В съставът на селекционера Гарет Саутгейт разгроми Иран с 6:2.

В деветата минута на двубоя вратарят на азиатците Алиреза Бейранванд счупи носа си след сблъсък със съотборника си Маджид Хосейни. Играта беше спряна за повече от 10 минути, докато бъде оказана първа помощ на стража, който се опита да продължи, но се свлече отново на терена. В крайна сметка селекционерът на Иран Карлош Кейрош го замени с Хосеин Хосейни.

В 33-ата минута Хари  Макгуайр улучи след удар с глава напречната греда след корнер.17-годишниятДжуд Белингам откри резултата в 35-ата минута. Футболистът  на Борусия (Дортмунд)  отбеляза първия си гол в националния отбор на Англия, като се разписа с глава след центриране от ляво на Люк Шоу.

Букайо Сака удвои резултата в 42-ата минута. След корнер Магуайър свали топката в краката на звездата на Арсенал и той не сбърка. В първите секунди на допълнителното време на първата част капитанът Хари Кейн напредна по дясното крило, центрира към Рахийм Стърлинг, който вкара за 3:0.

Англичаните продължиха да доминират и през второто полувреме. Сака вкара четвъртия гол в 61-ата минута, след като се разходи спокойно сред иранските защитници и простреля Хосейни. Четири минути по-късно персите вкараха почетно попадение. Нападателят на Порто Мехди Тареми мина между централните защитници Магуайър и Стоунс и простреля отблизо вратаря Джордан Пикфорд.

Сака се радва, след като отбеляза за втори път за 4:0.

Маркъс Рашфорд вкара за 5:1 секунди след като влезе на мястото на Сака и се разписа след самостоятелен пробив. Друга резерва - Джак Грилиш, също се разписа след образцова контраатака в 89-ата минута.

В осмата минута на добавеното време нападателят на Байер (Леверкузен) Сардар Азмун улучи напречната греда на Англия. В самия край на двубоя след намеса на ВАР беше отсъдена дузпа за задържане на ирански футболист. Тереми вкара втория си гол в мача от бялата точка.

От 21 часа наше време днес е другият мач от група В между отборите на Уелс и Съединените щати.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени