Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наставникът на С. Арабия Ренар: Влязохме в историята

Ерве Ренар записа най-големия си успех като треньор.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Днес звездите се наредиха в наша полза и така влязохме в историята. Това заяви селекционерът на Саудитска Арабия Ерве Ренар след шокиращия успех на „зелените соколи“ над един от фаворитите за световната титла Аржентина с 2:1. 

„Понякога звездите се нареждат. Днес те се наредиха в наша полза. Влязохме в историята на футбола. Тази победа ще остане завинаги, това е най-важното. Но трябва да помислим и за това, което ни предстои. Все още ни предстоят два трудни мача“, каза 54-годишният францудин Ренар.

Загубата е горчив удар за аржентинците, които останаха на един мач от рекорда на Италия по последователни мачове без загуба – серия от 37 поредни срещи за европейските шампиони. Нападателят на „албиселесте“ Лаутаро Мартинес заяви, че поражението е наранило сериозно целия отбор.

„Ясно е, че загубиме мача заради собствените си грешки, преди всичко през втората част. През първото полувреме трябваше да отбележим повече от един гол. Но това е Световното първенство. Сега трябва да отпочинем и да помислим върху това, което ни чака. Предстоят ни два финала“, коментира офанзивният футболист на Интер. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени