Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мемфис може да започне титуляр срещу Еквадор

Мемфис Депай (№10) ще играе едно полувреме в петък.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Селекционерът на Нидерландия Луис ван Гаал намекна, че Мемфис Депай може да стартира в мача от група А на Мондиала в Катар срещу Еквадор в петък, като нападателят на Барселона постепенно се завръща към оптимална физическа форма.

Депай бе извън терените за два месеца с травма на бедрото, преди да се появи от резервната скамейка за последния половин час при откриващия успех над Сенегал. Той отправи удар към Едуар Менди в добавеното време на срещата, след който стражът се намеси, но топката попадна на крака на Дейви Клаасен, разписал се крайното 2:0.

„Той изигра 30 минути и следващата стъпка ще са 45 минути. Контузията, която има, прави нещата трудни да реша кога може да стартира, така че трябва да бъдем внимателни. Но той е невероятен играч, така че трябва да пренебрегна принципите си, защото го считам за изключително важен футболист за моя отбор. Обясних това на играчите, че правя всичко това заради Мемфис, и те го приеха“, каза Ван Гаал пред журналистите днес.

Опонентите им от Еквадор се надяват звездата в атаката Енер Валенсия да бъде готов за мача на стадион „Халифа Интернешънъл“. 33-годишният футболист носи капитанската лента в откриващия мач срещу домакините от Катар, като вкара и двете попадения за победата с 2:0. Въпреки това, селекционерът Густаво Алфаро заяви, че трябва да бъде взето решение относно това дали той ще може да играе срещу „лалетата“, след като получи удар.

„Тестовете показаха, че няма травма. Това е важно, но той понесе сериозен удар. Ще видим как ще реагира на тренировка и след това ще решим дали може да започне като титуляр, ще се появи като резерва или изобщо няма да играе“, разкри Алфаро.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна