Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Драма с дузпи в Съединение прати ЦСКА София напред за купата

Привържениците на ЦСКА София имаха куп емоции на стадиона в Съединение
Снимка: sportal.bg

Съставите на ЦСКА 1948, ЦСКА-София и Берое (Стара Загора) продължават на осминафиналите в турнира за Купата на България, а Арда (Кърджали) вече е на четвъртфинал.

Двата столични армейски отбора минаха през различни емоции, за да елиминират отбори от Трета лига, а Берое отстрани Миньор (Перник) в двубой, който беше белязан от ексцесии с привържениците на Стадиона на Мира.

При слънчево време и отличен терен в Севлиево ЦСКА 1948 спечели днешният двубой с ФК Севлиево от 1/16-финалите за Sesame Купата на България. Столичани имаха надмощие през почти цялото времетраене, но до почивката водеха само с 1:0. Отборът воден от Любослав Пенев победи съперниците си от с голове на Умарбаев във 40-ата минута, а украинецът Евгений Сердюк добави следващите две попадения във вратата на Христо Лалев. Най-напред отбеляза втори гол във 47-та, а 60-та минута направи резултата класически. Последното попадение бе на Денислав Александров в 90-та минута. Победата на ЦСКА 1948 можеше да бъде по-убедителна, но в 77-ата минута Денислав Александров удари страничната греда, а три минути преди края гостите изтърваха и дузпа.

Берое стигна до успеха в Перник благодарение на ранния гол на Калоян Кръстев, който даде сериозно предимство за тях. Комбинацията беше започната от Тунгара, който подаде на Спас Георгиев. Опитният флангови играч центрира на Кръстев за 0:1. В 20-ата минута Калоян Йосифов от Миньор изпълни опасен свободен удар, а вратарят Иван Милчов Караджов трябваше да положи много усилия, за да спаси. До края на първото полувреме гостите от Берое можеше на два пъти да удвоят преднината си, но късметът не беше на тяхна страна. След почивката нервите взеха връх и след час игра се наложи съдията да спира мача заради инциденти по трибуните. Секунди преди края на мача Тунгара овладя топката пред наказателното поле и прати топката в мрежата след удар по земя – 0:2.

ЦСКА-София се нуждаеше от 130 минути близо игра и дузпи, за да се справи с тима от Трета лига Гигант (Съединение). Гостите триумфираха със 7:6, като аматьорите играха повече от 30 минути с 9 души. 

. В редовното време и продълженията срещата завърши при равенство 1:1. Георги Стайков откри резултата за Гигант в 41-ата минута, но Браян Морено изравни в 74-ата.

Домакините от Съединение завършиха срещата с 9 души на терена, след като през второто полувреме от игра за по два жълти картона бяха изгонени защитниците Васил Василев и Райко Алов. При дузпите играчите на ЦСКА бяха безгрешни, а решаващ пропуск за Гигант направи резервата Янко Гюзлев при седмото изпълнение от бялата точка и така "червените" продължават напред към осминафиналите в надпреварата, където ще срещнат тима на Септември.

Арда (Кърджали) пък стана първият четвъртфиналист, след като елиминира Марица (Пловдив) от Втора лига след дузпи. Мачът в редовното време приключи без попадения, след което в рамките на три минути стана 1:1. Но маричани изтърваха три дузпи и нямаше как да се надяват на краен успех.


По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени