Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сърбия и Камерун със зрелищно равенство

Абубакар вкарва за Камерун за 2:3 с ефектен прехвърлящ удар.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В зрелищен двубой с няколко обрата от група G на световното първенство по футбол в Катар отборите на Сърбия и Камурун завършиха 3:3.

Африкаският състав откри резултата в 29-ата минута Тогава се разписа централният защитник Жан-Шарл Кастелето след корнер, като беше оставен непокрит на далечната греда и вкара отблизо. В края на полувремето Жул Кунде напредна и стреля, но вратарят спаси.

В добавеното време Сърбия направи обрат. Първа бранителят Страхиня Павлович изравни с глава след центриране на Душан Тадич от фаул. Сергей Милинкович-Савич в четвъртата минута на допълнителното време отбеляза с хубав удар от границата на наказателното поле и слаба намеса на вратаря Девис Епаси, който замени наказания дисциплинарно Андре Онана.

В 53-ата минута най-сетне Александър Митрович се разписа след многоходова комбинация.

11 минути по-късно Венсан Абубакар вкара втори гол за Камерун с прехвърлящ удар. Първоначално попадението не бе признато заради засада на резервата, но след намесата на ВАР сърбите трябваше да започнат от центъра. По-малко от 2 минути след това една от звездите на Байерн Ерик-Максим Чупо-Мотинг направи резултата 3:3, след перфектен пас на Абубакар.

В 76-ата минута Митрович имаше шанс да изведе отново Сърбия напред, но не успя. Същото се повтори и в 88-ата минута, когато нападателят на Фулъм шутира от наказателното поле, но не улучи вратата.

Феновете на Сърбия се радват на третия гол на своя отбор.

Другият мач от групата между Бразилия и Швейцария е тази вечер от 18 часа. На 2 декември са последните срещи Бразилия – Камерун и Швейцария – Сърбия. В класирането водят бразилците и швейцарците с по 3 точки, Камерун и Сърбия са с по една.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна