Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без тротинетки под наем в Шумен

3
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В Шумен вече няма електрически тротинетки под наем. Фирмата се е отказала заради множеството вандалски прояви и опити за измама. Това стана ясно по време на днешния приемен ден на кмета Любомир Христов.

Планира се изграждането на няколко зарядни станции за електрически МПС-та, както и проектирането на 2 дълги велоалеи. Това каза кметът в отговор на въпроси на шуменеца Тихомир Аврамов.

През уикенда частично е преасфалтиран проблемният голям участък от булевард „Симеон Велики“ на изхода от Шумен за Варна през кв. "Тракия". Тема, която Радио Шумен постави през миналата седмица след слушателски сигнал. Предстои цялостно асфалтиране на участъка напролет с пари от големия заем на Община Шумен, който бе гласуван за тази цел.

Свилен Стойчев от Шумен поиска гражданите да имат достъп до заседанията на Комисията по безопасност на движението, които решават въпроси от голямо обществено значение.

В момента се прави ремонт на главния вход на Община Шумен. Това налага гражданите да преминават през служебния вход на Информационния център. От охраната се иска служебна карта и така се получава достъп до етажите.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна