Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От БФСки очакват силен сезон

На събитието присъстваха (от ляво-на дясно): Георги Бобев, Цеко Минев, Радослав Янков, Алберт Попов и Камен Златков.
Снимка: БГНЕС

Управата на Българската федерация по ски очаква успешен сезон 2022/2023, заяви председателят на централата Цеко Минев.

"В началото на следващата година България е домакин на Световна купа по сноуборд и на световното първенство за младежи по сноуборд в паралелните дисциплини. Очакваме успешен сезон, особено след пандемията", заяви Минев на пресконференция днес.

Банско ще организира два старта от Световната купа за мъже и за жени по сноуборд на 21 януари (паралелен гигантски слалом) и на 22 януари (паралелен слалом).
 
Пиринският курорт ще приеме от 24 до 26 март и световното първенство за младежи в паралелните дисциплини.

"Предстои ни интересен сезон със сериозен календар за Българската федерация по ски. В края на сезона възстановяваме и Балканската купа в алпийските ски, която ще има и награден фонд. Очакваме сериозни състезатели. Влизаме със самочувствие и увереност за сезон 2022/2023", каза заместник-председателят на БФСки Георги Бобев.

"За стартовете от Световната купа по сноуборд за мъже и жени очакваме между 120 и 140 състезатели. Това е една от последните надпревари преди Световното първенство в Грузия през февруари, така че всички най-добри ще дойдат в Банско. Нашата млада генерация също ще получи шанс за изява още на Световната купа, а след това през март и на Световното първенство. Вярвам, че с усилията на всички ангажирани ще направим голямо международно спортно събитие. Интересът към сноуборда е много сериозен. Над 20 чуждестранни телевизионни канала ще излъчват състезанията", каза още той. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!