Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нидерландия и Сенегал на осминафинал на световното

Футболистите на Сенегал ликуват, след като си осигуриха място на осминафиналите на световното първенство в Катар
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборите на Нидерландия и Сенегал се класираха за осминафиналите от световното първенство по футбол в Катар. В последните мачове от първа група Нидерландия победи с 2:0 Катар, а Сенегал се наложи над Еквадор с 2:1.

Тимът на Нидерландия завърши на първо място в група след 2:0 над домакина Катар. "Оранжевите" събраха актив от 7 точки и на осминафиналите ще се изправят срещу втория отбор от група "В", където са Англия, САЩ, Иран и Уелс. В 26-ата минута Дейви Клаасен подаде за Коди Гакпо, който с точен удар реализира третия си гол по време на шампионата в Катар. В 49-ата минута Мемфис Депай шутира, вратарят Баршам отби кълбото и Френки де Йонг на празна врата изпревари защитата на домакините и реализира за 2:0.

Домакинът на Световното първенство Катар остана на четвърто място в групата без нито една спечелена точка. 

Сенегал се наложи над Еквадор с 2:1. По този начин шампионът на Африка завърши на второ място в крайното класиране и продължава на 1/8-финалите в състезанието. Капитанът Салиду Кулибали вкара победното попадение в 70-ата минута. Преди това Исмаила Сар даде аванс на Сенегал от дузпа, а Мойсес Кайседо изравни за Еквадор. 

По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени