Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Испанските служби прехванаха пратка с експлозив за премиера Педро Санчес

Премиерът на Испания Педро Санчес
Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив

Испанските служби за сигурност са прехванали пощенска пратка с предполагаемо взривно устройство, адресирано до премиера Педро Санчес. Новината съобщиха от Националната полиция и потвърдиха, че тази сутрин друго писмо с експлозив е било изпратено и до военновъздушната база в Торехон де Ардос.

Така пощенските пратки с взривни вещества в тях станаха четири - до премиера, до военновъздушната база в Торехон де Ардос, до украинското посолство в Мадрид и до оръжейна компания, базирана в Сарагоса.

Очаква се по-късно днес от полицията да дадат повече подробности.

Пратката до премиера Педро Санчес е засечена на скенер на 24 ноември, след което са активирани съответните протоколи за сигурност.

Със скенер е засечен и пликът, който е пристигнал по пощата сутринта между 3 и 4 часа до военновъздушната база в Торехон де Ардос.

В момента пратките са анализират, за да се установи дали имат връзка помежду си.

В оръжейната компания в Сарагоса, в която е изпратен единият от пликовете, работят 150 души и произвеждат системи за изстрелване на ракети, ръчни гранати и устройства за нощно виждане. Продукцията им се изнася за 35 държави, включително и за Украйна.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени