Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ван Гаал изключва подценяване на отбора на САЩ

Ван Гаал е доволен, че Мемфис вече е напълно здрав.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нидерландия няма да подцени отбора на САЩ в осминафиналния сблъсък между двата състава на световното първенство по футбол в Катар утре, увери на пресконференция селекционерът Луис ван Гаал. На срещата с медиите Ван Гаал получи почти толкова въпроси за бъдещето си, колкото и за предстоящия утре двубой, пише агенция Ройтерс.

Специалистът описа тима на САЩ като много силен, докато журналисти от Белгия коментираха идеята Луис ван Гаал да застане начело на техния национален отбор след оставката на Роберто Мартинес, последвала отпадането на белгийците от Мондиал 2022.

„Трябва да убедите съпругата ми“, отговори Ван Гаал на белгийските репортери, които подхванаха темата след въпроса на журналист от Африка дали треньорът би се преместил в Белгия.

„Не мисля така, но човек трябва да има варианти“, пошегува се нидерландският селекционер преди да се върне към предстоящия мач. „САЩ демонстрира, че е отличен отбор. Дори бих казал един от най-добрите и няма нещо, което да не може да преодолее. Имат много енергичен състав, физически силни играчи и определено са труден опонент, но ние ще направим всичко, за да победим“, добави Луис ван Гаал.

Старши треньорът на Нидерландия отхвърли критиките към тима за представянето му до момента в груповата фаза на световното първенство. „По принцип бих казал, че започнахме с много състезатели, които не бяха достатъчно готови, но получиха възможност да играят. Класирахме се напред доста безпроблемно“, заяви Ван Гаал.

Нападателят Мемфис Депай, който отбеляза 12 гола в квалификационната кампания на нидерландците, коментира, че проблемите му с контузии вече са минало и предпочита да играе редом със Стивън Бергвайн и Коди Гакпо като плеймейкър, но Луис ван Гаал бързо пресече темата.

„Тези неща се случват, играчите споделят мнението си, но дали е разумно или не, това е друг въпрос. Всеки си има мнение, особено в Нидерландия“, каза 71-годишният специалист.

Победителят от двубоя между Нидерландия и САЩ ще се класира за четвъртфиналите, където ще срещне Аржентина или Австралия, които също излизат един срещу друг в осминафинален сблъсък в събота, но от 21 часа.



По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна