Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Швейцария победи Сърбия и е на осминафиналите

Швейцария победи Сърбия и завърши на второ място в групата
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Тимът на Швейцария победи Сърбия с 3:2 в мач от 7-ма група на световното първенство по футбол в Катар и се класира за осминафиналите, след като завърши на второ място в групата.

Швейцария стартира силно и след едва 30 секунди от началото на срещата можеше да поведе в резултата. Бреел Емболо получи пред границата на наказателното и веднага отправи удар, който бе отразен от Ваня Милинкович-Савич, а отскочилата топка достигна до Гранит Джака, но и той бе отказан от сръбския страж.

Играчите на Драган Стойкович бързо успяха да отговорят чрез Никола Миленкович, който засече с глава центриране от корнер, но прати топката покрай дясната греда на Грегор Кобел.

В 10-ата минута Душан Тадич изведе Андрия Живкович сам срещу Кобел, а силният му удар се отби от дясната греда. Влахович бе на точното място, за да играе с отскочилата топка, но отново гол не падна.

Швейцария нанесе своя първи удар в 20-ата минута. Рикардо Родригес проби отляво и центрира към далечната греда, където Страхиня Павлович не се намеси добре.

Топката стигна в Джибрил Соу, който подаде за Джердан Шакири, а той с плътен удар матира Милинкович-Савич.

Сърбия успя да изравни в 26-ата минута, когато капитанът Тадич подаде в наказателното поле, където Мануел Аканджи изпусна Александър Митрович, който засече топката с глава и я прати в мрежата на Кобел.

В 35-ата минута Душан Влахович с отличен диагонален изстрел направи обрата пълен и Сърбия вече имаше аванс от 2:1.

Швейцарците не се отказаха и още в 44-ата минута Бреел Емболо направи 2:2, след като бе оставен непокрит в наказателното поле.

След подновяването на играта хората на Мурат Якин показаха, че разполагат с голяма класа.

В 48-ата минута Шакири центрира в наказателното поле, а там Рубен Варгас отклони технично с пета към точката за дузпа, където Фройлер прониза Милинкович-Савич.

В 57-ата минута Емболо направи сериозен пропуск от малкото наказателно поле, но повторенията показаха, че нападателят е бил и в положение на засада.

Сърбите създаде отлична възможност в 61-ата минута, когато резервата Лука Йович подаде към Тадич, а той прати топката над напречната греда.

В 82-ата минута Швейцария си спечи фаул пред наказателното поле. Мануел Аканджи се нагърби с изпълнението, а ударът му мина встрани от целта.

Минута преди края на редовното време Кристиан Фаснахт бе изведен сам срещу Милинкович-Савич, но вратарят спечели дуела. 

В допълнителното време на срещата се стигна до спречквания между футболисти на двата тима, след което Джака и Миленкович получиха жълти картони.


По публикацията работи: Петър Ненов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени