Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бразилия остана без Жезус и Телес

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бразилското дуо Габриел Жезус и Алекс Телес отпада от по-натъшно участие на Мондиала в Катар, съобщиха официално от Бразилската ФА. Нападателят на Арсенал Жезус продължава да страда от проблем в коляното и ще бъде извън игра около месец, като е под въпрос за подновяването на сезона във Висшата лига. Левият бек на Манчестър Юнайтед Телес може да се нуждае от операция, след като получи травма по време на загубата от Камерун с 0:1 в последния им мач от груповата фаза на надпреварата.

"Както бе обявено от Бразилската ФА след мача с Камерун, играчите Алекс Телес и Габриел Жезус преминаха тестове в събота сутринта. Придружени от лекаря на националния отбор Родриго Ласмар, те минаха ядрено-магнитен резонанс на десните колена, който потвърди контузиите и невъзможността за навременно възстановяване за остатъка от Световното първенство по футбол в Катар. Координаторът на представителния тим Жуниньо Паулиста поддържа връзка със спортните директори на Арсенал и Севиля, за да стане ясно дали Габриел Жезус и Алекс Телес ще останат с отбора в Доха за продължение на лечението си или ще се завърнат в клубовете си", се казва в изявлението на Бразилската ФА.

Загубата на Жезус и Телес е сериозен удар както за клубните им тимове, така и за Селесао, имайки предвид факта, че фулбековете Алекс Сандро и Данило, както и талисманът им Неймар, в момента са в лазарета на отбора. Лекарят на петкратните световни шампиони Родриго Ласмар даде по-рано нова информация за състоянието на Неймар, Алекс Сандро и Данило, като първите двама са под въпрос, а последният е готов да се завърне за осминафинала с Южна Корея. Срещата между бразилците и корейците е в понеделник вечер, като победителят ще играе с един измежду Япония или Хърватия на четвъртфиналите.
По публикацията работи: Христо Денев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна