Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Луис Енрике: Целта ни е да изиграем 7 мача в Катар

Луис Енрике по време на пресконференцията.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Селекционерът на националния отбор на Испания по футбол Луис Енрике изглеждаше много по-угрижен на пресконференцията преди сблъсъка от осминафиналите на Мондиал 2022 с Мароко утре. Той очевидно бе афектиран и от критиките към отбора сред загубата от Япония. "Имахме 10 лоши минути, десет от общо близо 300. Винаги се фокусирате върху лошото, а аз търся позитивното", каза треньорът в началото на разговора си с медиите.

"Всички са в добро физическо състояние, с изключение на... Не, всъщност всички са добре", бе първият му коментар.

"Няма да сменим идеята си на игра. Това обаче не означава, че трябва да доминираме 90 минути, защото играем срещу отбори, футболисти и треньори на много високо ниво. Не играем сами. Много съм мотивиран и съм убеден, че можем да постигнем добър резултат", добави испанецът.

"Не ме интересува толкова резултатът, колкото това отборът да играе добре. Ако правим нещата добре, нормално е да спечелим. Целта ни е да изиграем седем мача", разкри Луис Енрике желанието си отборът да стигне поне до финалната четворка. 

"Във футбола грешките се повтарят, това е много комплексен спорт. За мен е важно играчите да изпълняват това, което искаме от тях. Но аз купувам целия пакет - с хубавите моменти и с грешките", обясни селекционерът как функционира един отбор.

"Какво се е променило от 2015 година досега? Идеята винаги е същата - да доминираме във фазите на игра. Искам да предлагаме спектакъл и хората да се забавляват. Търсим резултат чрез хубава игра, което означава, че играчите също трябва да се забавляват на тренировки", обясни веруюто си бившият футболист на Барселона.

"Преди повече от година казах на играчите, че трябва да бият повече по 100 дузпи. За мен дузпите на се лотария. Ако си ги тренирал, динамиката на удара е по-добра. Вратарят също е важен, а ние имаме добри вратари. Дузпите са нещо, което имаме предвид", каза треньорът за следващите мачове.

"Отношенията между Испания и Мароко са добри. В нашата страна живеят много мароканци и сме щастливи, че е така", каза още Луис Енрике.

"Мароко е от отборите, които са в най-добра форма на това първенство. Ако някой ги подценява, това не е нашият отбор. Вероятно ще има моменти в мача, в които тимът на Мароко ще е по-добър от нас, но Испания ще търси победата, атакувайки", завърши треньорът.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!