Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът за ПП: Беше грешка. Ще надживеем тази шарлатания

Румен Радев връчи на Асен Василев проучвателен мандат за съставяне на правителство
Снимка: БГНЕС

Чуйте публикацията


Президентът Румен Радев определи като грешка, че е дал шанс на Асен Василев и Кирил Петков и е допуснал "такива хора да откраднат надеждите на българите за промяна".

Кирил Петков и Румен Радев

Държавният глава обвини в лъжа съпредседателя на "Продължаваме промяната " Асен Василев, който беше част и от втория негов служебен кабинет. Президентът отхвърли казаното от Василев, че президентът се срещал с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, за да коодинират действията си:

"Това не е първата лъжа на господин Василев. Аз бях първият излъган, когато се доверих на тези хора, и сега плащам цената за своята доверчивост. Беше грешка, че изобщо дадох шанс и допуснах такива хора да откраднат надеждите ни за промяна. Една промяна, която българите очакваха отдавна, но за съжаление, получиха лъжа, но както надживяхме и автократичния модел, така ще надживеем и тази шарлатания".



Президентът не отговори дали ще наложи вето на промените в Изборния кодекс:

"Тази сутрин събрах юридическия екип преди да тръгна за Албания и ще бъде разгледан в най-големи детайли. Тогава ще мога да се произнеса".

Номинираният от ГЕРБ-СДС кандидат за премиер проф.Николай Габровски президентът определи като изключително успешен лекар и специалист в своята област. Дали обаче ще успее да формира кабинет: "Това зависи изцяло от решението на българския парламент".



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна