Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нинова съзря план на президента с Петков и Василев: Радев не е от доверчивите!

Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Корнелия Нинова излезе с позиция, в която твърди, че Кирил Петков и Асен Василев не са плод на доверие, а внимателно обмислен план на президента Румен Радев.

Радев за ПП: Беше грешка, че допуснах такива хора да откраднат надеждите ни за промяна

"Президентът Радев се оплака, че се излъгал и повярвал на Кирил и Асен. Познавам Радев. Той не е от доверчивите. Петков и Василев не са плод на доверие, а внимателно премислен план. Просто този  план се провали и президентът бърза да се спаси от последиците. Радев създаде "Продължаваме промяната" с три задачи: да бъдат новото, което да оглави протестите и на тяхната вълна да свали ГЕРБ, да разбият БСП като алтернатива на ГЕРБ и да ги инсталира в правителство и чрез тях да управлява страната, защото президентската институция му е тясна и не му дава реална власт", пише тя в профила си във Facebook.

ПП: Радев е този, който каза "Мутри, вън!", а след това вкара мутрите в управлението на страната

"Планът успя в първите две точки и се провали в третата, когато Кирил и Асен отказаха да му козируват и изпълняват. Тогава Радев свали правителството. Изказването му за шарлатаните, които го подвели, е много трогателно за наивници. И е много важно самопризнание, че президентът се занимава с партийно инженерство. А това вече повдига други много важни конституционни въпроси", коментира още Нинова.


По публикацията работи: Златко Желев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!