Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

БНТ сключи договор с Националния филмов център

2
Емил Кошлуков и Петър Тодоров
Снимка: БНТ

На 5 декември (понеделник), Българската национална телевизия сключи договор с Националния филмов център. Това дава поле за изява на нови български филми и сериали, които обществената телевизия ще подкрепя. Сключеният договор ще донесе и още повече разнообразие за зрителите в ефирното време на БНТ.

„Ние можем да си помагаме - НФЦ да подкрепя и насърчава производството на сериали при нас, ние да подкрепяме и насърчаваме производството на филми при тях, за да може и двете институции и българските зрители да получат по-качествен, по-добре платен, по-хубав продукт", каза Емил Кошлуков, генерален директор на БНТ.

„Това е много важно споразумение между тези две институции, тъй като то ще спомогне за обмена на информация, документи, които ще спомогнат за производството и разпространението на нови български филми, нови български сериали", каза Петър Тодоров, изпълнителен директор на НФЦ.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

Най-четени