Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирил Петков: Рискът от връщане на Борисов в управлението е причина за отказа да ни приемат в Шенген

Рискът от връщане на Бойко Борисов в управлението на страната е причина за отказа да ни приемат в Шенген. Така бившият премиер Кирил Петков коментира поредния отказ - този път на Австрия след Нидерландия, за влизането ни в Шенгенското пространство:

"Аз лично съм имал разговор с лидери на някои от държавите, които в момента са против нашето влизане, които ясно са казали, че истинският проблем е, че те нямат доверие на г-н Борисов и рискът да се върне управление под негов контрол е една от причините, за които те в момента казват "не". Тях ги е страх, ако случайно се върнат същите управляващи, дали могат да имат доверие на своите граници да ги оставят в ръцете на същите тези, които са ги лъгали 12 години".

Петков заяви още, че няма да се яви на изслушване във Временната парламентарна комисия за установяване фактите около подписания от неговото правителство меморандум с частната компания "Джемкорп":

"Много по-важно е да изслушваме министър Шишков във връзка къде са парите от АМ "Хемус", отколкото да се занимаваме с цирковете, организирани от партия ГЕРБ във връзка с изслушването на "Джемкорп".

 



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени