Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Германка спечели в Хохфилцен, Милена Тодорова с първи точки за сезона

Милена Тодорова вече има 4 точки за СК.
Снимка: БФ Биатлон

Олимпийската шампионка в индивидуалната дисциплина от Пекин 2022 Денизе Херман-Вик спечели своята първа победа за сезона в Световната купа по биатлон, след като триумфира в спринта на 7.5 километра в австрийския зимен център Хохфилцен.

Германката завърши дистанцията за 20:07.1 минути, като не допусна нито една грешка в двете си стрелби. Именно това се оказа и ключа към победата на Херман-Вик, тъй като тя победи с 18.1 секунди чехкинята Маркета Давидова, която допусна една грешка във втората си визита на рубежа. Тройката с пасив от 20.1 спрямо понедителката затвори Жулия Симон от Франция, която също като Давидова направи една наказателна обиколка при втората си стрелба.

От българките най-добре се представи Милена Тодорова, която свали първите си осем мишени, но изпусна последните две. Това отпрати най-добрата ни биатлонистка на 37-то място, с което тя спечели първите си 4 точки за сезона.

Другите две българки, които стартираха в днешния спринт - Лора Христова и Даниела Кадева, завършиха на съответно 70-та и 95-та от 99 състезателки, след като допуснаха по един и два пропуска. 

По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна