Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дешан: Англия няма слабо място, Мбапе ще направи разликата

Дидие Дешан беше в добро настроение на пресконференцията.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Селекционерът на Франция Дидие Дешан заяви, че съставът на Англия няма слабости в играта, но предупреди, че Килиан Мбапе „е в позиция да направи разликата“ в съботния четвъртфинал на световното първенство по футбол между двата тима от 21:00 часа българско време.

Англия е най-резултатният отбор на Мондиала в Катар и има само два допуснати гола в четирите си мача на Световното – при победата над Иран с 6:2 на старта. Запитан относно слабостите на „трите лъва“, Дешан бе категоричен: „Те нямат такива. Всички отбори имат силни страни, не всички имат слабости, но по-малко силни аспекти. Англия видя как играем четири мача. В края на деня, трябва да идентифицираш зони, в които смяташ, че можеш да ги атакуваш“.

Мбапе е реализатор номер 1 на шампионата до момента с пет гола, като по-голямата част от темите преди сблъсъка бяха концентрирани върху това как англичаните могат да го спрат. „Сигурен съм, че отборът на Англия ще е подготвен да се изправи срещу Килиан, както сториха и предишните ни опоненти. Но той е в позиция да направи разликата. Дори и да не изигра най-добрия си мач срещу Полша, отново бе с решителна роля. Но ние притежаваме и други такива футболисти“, каза още Дешан.

До селекционера на действащите световни шампиони бе капитанът на „петлите“ Юго Лорис, който също се изказа ласкаво за „Трите лъва“ и сподели, че отборът сега е „готов да печели трофеи“. „Англия е амбициозна страна, те дойдоха тук, за да спечелят Световното първенство. Чака ни труден мач, така че от нас зависи да направим всичко възможно, за да спечелим. Англия направи голям прогрес и смятам, че този отбор узрява и е готов да печели трофеи. Те имаха малшанс на последното европейско първенство, но този път са тук за титлата“, каза вратарят на Тотнъм.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!