Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хърватия на полуфинал, изхвърли Бразилия след дузпи

Футболистите на Хърватия гонят Доминик Ливакович, който отчая нападателите на Бразилия в четвъртфинал от световното в Катар
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Хърватия продължава защитата на сребърните си медали от Мондиала в Русия, след като надви Бразилия след изпълнение на дузпи в първия 1/4-финал от Световното първенство в Катар. Редовното време и продълженията на срещата, играна на стадион "Едюкейшън Сити" завършиха при резултат 1:1, а при дузпите "шахматистите" показаха по-добър мерник и спечелиха с 4:2. На полуфинала хората на Златко Далич очакват победителя от сблъсъка Нидерландия - Аржентина.
Редовното време на рещата завърши 0:0, но в продължението двата отбора си размениха по едно попадение. Суперзвездата на Бразилия Неймар даде аванс на своя тим в първата минута на добавеното време на първото продължение, когато направи две двойни подавания, преодоля вратаря и вкара. С този гол Неймар изравни постижението на Пеле за най-много голове с екипа на "Селесао" - 77. Хърватия изравни в 116-ата минута чрез Бруно Петкови, който се разписа слез центриране отляво на Мислав Оршич. При дузпите Родриго и Маркиньос направиха пропуски и така "Селесао" се сбогува с възможността да спечели шеста световна титла.

Хърватия - Бразилия 1:1 (4:2 д.)
0:1 Неймар (105' + 1'), 1:1 Бруно Петкович (117')
Изпълнители на дузпите:
1:0 Никола Влашич - вкарва
1:0 Родриго - пропуска (Ливакович спасява)
2:0 Ловро Майер - вкарва
2:1 Каземиро - вкарва
3:1 Лука Модрич - вкарва
3:2 Педро Гийерме - вкарва
4:2 Мислав Оршич - вкарва 
4:2 Маркиньос - пропуска (греда) - Хърватия побеждава.


По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна