Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Реграги: Мароко ще играе като у дома си в полуфинала

Уалид Реграги лети след победата над Португалия.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Селекционерът на националния отбор на Мароко по футбол Уалид Реграги изтъкна важността на феновете за представянето на тима на Световното първенство в Катар до момента. Мароко достигна до полуфиналите на Мондиал 2022, където в сряда ще се изправи срещу Франция.

Отборът ще играе в атмосфера като при домакински мач, а целият свят ще види лудата любов на феновете, което ще помогне на футболистите в битката за класиране на финала, каза Реграги.

"За мен нашите фенове са най-добрите в света, може би наравно с бразилските и аржентинските", каза Уалид Реграги. "И се радвам, че целият свят вече знае за мароканските фенове. Това са луди момчета, които обичат страната си, клубовете си. В името на подкрепата могат да пътуват навсякъде с отбора. Утре ще имаме поне 20 000 привърженици, така че ще играем като у дома си, което е важно за нас“, добави старши треньорът на националния тим на Мароко.

Специалистът отбеляза, че отборът му все още е гладен за победи и мечтае да стигне до финала на турнира в Катар. "Основното нещо е отборният дух. Всички играчи знаят, че трябва да дадат максимума от себе си. Винаги играем като отбор и се подкрепяме. За мен духът е всичко във футбола. Да играеш със сърцето е най-важното нещо “, коментира още Реграги.

"Ще играем срещу шампиона, срещу големи футболисти и най-добрия селекционер в света - Дидие Дешан. Вярваме, че можем да продължим напред и, защо не, да спечелим световната титла. Не сме уморени, държа да го подчертая, ще тичаме много", допълни наставникът.

В първия полуфинал довечера Аржентина ще играе срещу Хърватия. Финалът на Мондиал 2022 е на 18 декември.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна