Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дешан: Трябва да намерим решение срещу Мароко

Дидие Дешан поздравява играчите си след победата над Англия.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Селекционерът на националния отбор на Франция по футбол Дидие Дешан предупреди играчите си за страстта, с която се очаква да играе тимът на Мароко в полуфинала на световното първенство утре вечер.

"Трябва да намерим решение срещу Мароко. Този отбор има способността да се защитава много добре. Това не означава, че то свеждаме само да защита. Имат добра организация, рационални са и играчите се разбират добре. Имат добри футболисти в атака, които създават проблеми", каза треньорът на пресконференцията си преди мача.

"Моят отбор не ме изненадва. Имам избор, но истината е това, което става на терена. Някои от играчите нямаха голям международен опит. Не знаем как могат да реагират всеки път, дори само в емоционално отношение. При нас има позитивна динамика. Удоволствие е да работя с тази група всеки ден. Най-добрата сплав за нас са мачовете", каза още специалистът.

"Браво на Реграги и на щаба му. Те направиха нещо фантастично. Благодарение на статистиките днес имаме по-голяма възможност да научим нещо повече за отбора си, както и за съперника. Трябва да можем да правим избор. Някои статистики не ме интересуват, но те са най-вече да потвърдят това, което виждаме с екипа ми", смята световният шампион.

"Не обичам термина "враждебен". Съперникът ще има голяма подкрепа на стадиона. Те са много шумни. Играчите ми са предупредени, това е част от обстановката. Винаги е добре да го знаят предварително. Та са наясно какво очакват", отговори треньорът на въпрос дали не се притеснява от враждебна обстановка на стадиона.

"Антоан (б. а. - Гризман) беше много добър до момента. Той е играч, който има умението да смени облика на отбора. Притежава много голям обем на играта, има техничното докосване. Той е в различна роля, която му отива много. Да направи шпагат му доставя същото удоволствие, като да подаде хубав пас. Винаги е мислил за колектива. При него има щедрост, която е много над средната. Имал е и трудни моменти, но го има и манталитета на големите играчи винаги да е на ниво, когато това се очаква от него", смята Дешан.

"Ние сме само на полуфинал, въпреки че извървяхме добър път. Нямаме тайна. При нас има смесица от качеството на играчите, което не е достатъчно, но и колективна сила, отборен дух. Това е същественото. Някои мачове се решават от нещо много малко, няма чудотворна рецепта. Преди четири години успяхме по определен начин.  Основното за мен е да се адаптирам - към играчите, към ситуациите. Искам да извадя най-доброто от тях", призна той.



По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!