Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хърватия и Мароко в спор за бронза на Мондиал 2022 в Катар

Снимка: FIFA

Хърватия и Мароко ще изиграят предпоследния двубой от Световното първенство, с което ще определят носителя на бронзовите медали. Срещата започва в 17:00 часа на “Халифа стейдиъм” в Ал Раян.

И докато финалът винаги е най-очакваният сблъсък от всеки шампионат, малкият финал пък се нарежда сред двубоите, които предизвикват най-малък интерес. Не е кой знае какво настроението и сред самите отбори, след като вече отпаднаха на полуфиналите и загубиха шанса да се борят за титлата. И хървати, и мароканци обаче твърдят, че пак ще се раздадат.

Хърватите вече загубиха статута си на втори в света, но ще се постараят да бъдат трети поне до следващия мондиал след четири години. Съперникът им пък вече влезе в историята като първия африкански състав, стигнал толкова напред в турнира.

Европейците ще са без титулярния си десен защитник Йосип Юранович, който е с травма. Още двама от основните футболисти са под въпрос - Марсело Брозович и Йошко Гвардиол. Проблеми с контузени има и при мароканците, които в полуфинала останаха без трима от титулярните си бранители в лицето на Ромен Саис, Нусаир Мазрауи и Наиф Агер. Не е сигурно дали някой от тях ще успее да се възстанови.

Освен всичко победителят в малкия финал ще вземе и с 2 млн. евро повече като премия от ФИФА, след като за третото място е предвиден бонус от 27 млн., а за четвъртия - 25 млн.
По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени