Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Венгер: Меси, Жиру и Модрич доказват, че футболът еволюира

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Великолепното представяне на Лионел Меси и други ветерани на Световното първенство по футбол "показва еволюцията на модерния спорт", твърди бившият мениджър на Арсенал - Арсен Венгер, който в момента ръководи Техническата комисия на ФИФА.

На Световното първенство в Катар блестяха редица играчи, които отдавна са минали 30-те. Лионел Меси е на 35 години и ще изведе Аржентина на финал. Той ще се изправи срещу французина Оливие Жиру, който счупи рекорда за голове на Тиери Анри на 35, а 37-годишният Лука Модрич остана на крачка зад тях.

В другия край на скалата пък са млади звезди като 19-годишният англичанин Джуд Белингам и 23-годишният Килиан Мбапе, който е основното оръжие на световния шампион Франция.

"През 2006 бях мениджър на Арсенал, когато играхме на финала в Шампионската лига с Барселона. Тогава Меси едва започваше кариерата си, а сега сме 2022 и той все още играе за трофей на най-големия турнир", заяви Венгер, цитиран от ДПА.

"Това показва еволюцията на модерния спорт. Световното първенство е турнир за младите футболисти, които са все по-рано готови за него, както и за ветераните, които играят все по-дълго и по-дълго.

"Досега не бяхме виждали Световно първенство, на което доминират 35-годишни футболисти като Жиру и Меси, както и 37-годишният Модрич. Това показва, че футболният живот на най-високо ниво става все по-дълъг. Те са готови по-рано и завършват кариерите си по-късно".



По публикацията работи: Христо Денев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!