Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бела Хадид е модел №1 за 2022

Бела Хадид
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бела Хадид, американски модел от палестинско-холандски произход, бе обявена за най-добрия модел на 2022 г. в класацията на Models.com. Резултатите от конкурса бяха обявени на официалния уебсайт на портала. 

Моделът оглави класацията след гласуването на професионално жури, съставено от известни фотографи, дизайнери, редактори и стилисти. 

Потребителите на интернет направиха подобен избор.27-годишната знаменитост се е снимала в рекламни кампании на популярни световни марки като Balenciaga, Adidas, Victoria's Secret, Miu Miu и Isabel Marant.

Според експертите от модния бранш, на второ място се класира италианският топмодел Виктория Черети. Читателите пък гласуваха за южносуданско-австралийския манекен Адут Акеч.

В категорията "Пробив на годината" спечели грузинският модел Матилда Гуарлиани. 22-годишният модел е участвала в модни ревюта на Fendi, Chanel, Carolina Herrera и Rokh.

БГНЕС припомня, че през ноември редакторите на американската версия на списание GQ обявиха Бела Хадид за най-стилната знаменитост в света. Според журналистите манекенката е спечелила, освен всичко друго, и благодарение на умението си да носи правилно мъжки дрехи. 

По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени