Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отличиха най-добрите ни мотоциклетисти

Мартин Чой позира със своите награди.
Снимка: БФМотоциклетизъм

Българска федерация по мотоциклетизъм награди пилотите с призово класиране през сезона в различните класове и дисциплини на тържествена церемония в Пловдив, съобщават от централата.

Най-добрият състезател на писта Мартин Чой получи награда за спечелената рекордна 29-а шампионска титла в републиканския шампионат, както и отличие за участията си през сезона в Световния ендуранс шампионат. Чой ще продължи да пише история в този спорт и догодина, като отново ще кара на познатото високо ниво в България и Европа в "кралския" клас.

Другият български талантлив състезател в мотокроса Дани Цанков беше награден за първото място в генералното класиране за 2022-а при 85 кубиковите мотори и получи специален приз от Световната федерация (FIM) за победата в Европейския шампионат "Ямаха къп" на 21 август.

Цанков лекува лека травма на ръката и след Нова година ще започне тренировки, докато Чой продължава с ежедневни двуразови занимания във фитнеса и на открито.

Ден преди церемонията на БФМотоциклетизъм Дани Цанков беше отличен и като най-перспективен спортист на Перник за 2022 година, а неговият мениджър Мартин Тодоров заслужи приза треньор номер 1 на Перник в официалната класация на областния град.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна