Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Британското кралско семейство се събра в Сандрингам за Коледа

Бретанският крал Чарлз III
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският крал Чарлз Трети приветства събралите се на църковна служба в коледния ден в Сандрингам, графство Норфолк, където бе подновена традицията за събиране на кралското семейство за празника. 

Кралят и кралицата консорт Камила бяха придружени от принца и принцесата на Уелс - Уилям и Кейт, с техните деца и още няколко кралски особи. Голямо множество бе започнало да се събира още от ранните часове на деня пред църквата „Свети Мария Магдалена“ в Сандрингам, за да отправят лични пожелания към кралската двойка. 

За първи път кралското семейство се събира отново за Коледа в имението от 2019 година насам. 

Имението Сандрингам е частна собственост на британскити монарси от повече от 160 години. Покойната майка на краля Елизабет Втора бе домакин на 32 семейни Коледи в Сандрингам, но през 2020 и 2021 година тази традиция бе прекъсната заради Covid-19 и поразклатеното ѝ здраве. 

В късния следобед телевизиите ще пуснат предварително записаното коледно обръщения на краля към нацията. Междувременно в първата си коледна служба след смъртта на Елизабет Втора архиепископът на Кентърбъри Джъстин Уелби – главата на Англиканската църква, отдаде дълбока почит на бившия монарх. Той отдели специално място и на всички изпитващи неимоверни трудности с кризата с поскъпването на живота.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени