Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локомотив (Сф) започна подготовка с двама нови

Локомотив започна с 23-ма футболисти подготовката.
Снимка: Фейсбук страница на Локомотив (Сф).

Отборът на Локомотив (София) започна днес зимната си подготовка за 2023 година с 23-ма футболисти, от които двама са нови. Това са вратарят Бубакар Гай, който е роден в Германия, но е от гамбийски произход, и бразилецът Бруно Франко.

Бубакар Гай е висок 193 сантиметра, а за последно е играл с СФ Рьодингхаузен – клуб от четвъртото ниво на германския футбол. Бруно Франко е ляв защитник, игра през последните година и половина в ОФК Спартак (Плевен). Договорът му ще стане факт днес след обяд и е привлечен по настояване на Станислав Генчев за заместване на контузения Мики Орачев.

Напускащи за момента са вратарят Дамян Дамянов, който преминава в Дунав (Русе), и Симеон Славчев, който ще играе в полския Вечиста (Краков).

До 15 януари "железничарите" ще се подготвят в София, след което заминават за лагер в Турция. Там момчетата на старши треньора Генчев ще изиграят четири контролни срещи.

Първата проверка е на 19 януари срещу Шинник (Ярославл), отбор от второто ниво на руския футбол. Следващите противници са Войводина (Нови Сад, Сърбия), Кайсар (Къзълорда, Казахстан) на 22 и 25 януари. На 28 януари е последната проверка, като съперник ще бъде някой измежду двата отбора от Харков – Металист или Металист 1925.

Преди първата тренировка свещеник отслужи молебен за здраве и успехи на стадиона в "Надежда".

Президентът на клуба Иван Василев заяви, че е възможно повече нови футболисти да не дойдат в клуба, но също така очерта и основните задачи. Той би бил доволен от място във втората четворка (разпределение на 7-11 място) във втората фаза, както и максимално напред в турнира за Купата на България.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна