Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

платена публикация
Как да откриете най-изгодните цени на скрап?

5
Снимка: pixabay

Значението на рециклирането

Преработката на отпадъчните продукти е един от най-значимите проблеми пред съвременното общество, заради съхранението на околната среда. Големият обем от боклуци, които човек ежедневно изхвърля от своя дом, офис и производствени дейности, налага намирането на адекватни решения за рециклиране на възможно повече ненужни продукти.

От една страна така се пестят природни ресурси, създават се икономии за световното стопанство, но и се предотвратяват вредните последствия върху популацията и природата. Преди да се стигне до самата преработка на отпадъците, то съществена роля има тяхното правилно разделение и разбира се тяхното предаване при възможно най-справедливите цени на скрап.

Какво е скрап?

Скрап се наричат онези отпадъци, в които има наличие на метали. Техният произход може да е от бита, промишлеността и различни човешки дейности. Металите от своя страна се делят на два основни вида - цветни и черни. Разликата е в наличието на желязо в първия вид. Скрап са старите битови уреди, неупотребяваните вече автомобили, машини, части и другиподобни метални елементи.

Самият процес, който е свързан с тяхната преработка, също се нарича скрап.

Фирми за рециклиране на скрап

Компаниите, които са лицензирани да работят със скрап, отговарят на конкретни изисквания за транспортирането, съхранението и последващата преработка на отпадъците.

Водеща българска компания в бранша е Норд Холдинг. Специализираната фирма се занимава съссъбиране,транспорт,преработка и търговия счерни ицветни металиот 1995 година насам.

Как да откриете най-изгодните цени на скрап?

В депата на компаниите за скрап има пунктове, в които могат да се предават стари и ненужни метални отпадъци. И за тях се изплащат суми, които са предварително обявени като изкупницениот фирмите.

Компанията Норд Холдинг предлага изгодни оферти на своите клиенти. Например, цената за тон желязо над 4 мм. е 405 лева. С дебелина над 10 мм. желязото се търгува за 415 лева на тон.Смесеното желязо е обявено на цена от 240 лева за тон. Акумулаторите пък се изкупуват срещу 1.54 лева за килограм.

Фирмата приема също малки и големи домакински уреди, стара охладителна техника, електронно оборудване и други подобни. Цената е 0.03 лева на килограм.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна