Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ник Кириос ще играе на Откритото на Австралия

Ник Кириос лекувал травма в глезена.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ник Кириос трябва да бъде готов за Откритото първенство на Австралия, макар че се отказа от последните два турнира заради контузия на глезена. Това заяви мениджърът му пред медиите.

Кириос, който е номер 22 в световната ранглиста и е финалист от Уимбълдън миналата година, отказа Юнайтед къп и ще участва в Мелбърн, без да е играл на сингъл от турнира в Токио през октомври 2022 година.

"Много сме развълнувани и работим всеки дан, за да е готов за Откритото първенство на Австралия", каза мениджърът на играча Даниел Хорсфол пред медиите.

"Много хора бяха разочаровани, че се оттегли от Юнайтед къп, но се надявам, че сега си дават сметка, че контузията му е реална. Иска ми се повече хора да питат, преди да дават мнението си", добави той.

Оттеглянето на 27-годишния ексцентрик от Канбера дойде след спора му с капитана на отбора на Австралия Лейтън Хюит за турнира на смесените отбори Юнайтед къп. Хюит заяви, че не е бил наясно с отказването на Кириос, докато той го обяви публично и съжали за липсата на комуникация. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна