Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Как разгадаването на тайните на Вселената да донесе благополучие на обществото?

Иноватори от цял свят се събират в София през февруари, за да разгадаем заедно бъдещето

3
Снимка: Innovation Starter Box

10 международни и 10 родни гост-лектори обединяват разностранните си гледни точки върху темата Innovation for Social Growth: Connect the Dots на тазгодишното издание на международния форум за иновации IInnovation Explorer на 23 февруари в зала „Джон Атанасов“, София Тех Парк.

За девета поредна година мащабното събитие на агенция Innovation Starter остава вярно на доказано сполучливата си формула да е арена на най-смелите футуристични визии за развитието на света и България. Към общата дестинация – социален ръст на обществото за ускорено икономическо развитие, предстои да ни насочат 20 експерти, не само от различни географски посоки, но и от всякакви професионални направления: физика, политика, социология, предприемачество, комунални услуги, бизнес, цифровизация, изкуство и много други.

Визионерският форум ще се проведе от 9:00 до 17:00 ч, организиран в два основни панела: “Разкриване на тайните на вселената”, “Иновации за социално израстване на обществото”.

Сред лекторите в първия панел  са:

  Джеймс Бийчам, известният физик, който търси отговори на най-сложните загадки във Вселената чрез Големия адронен колайдер в ЦЕРН, Женева;

  Емре Башкан, който освен журналист, консултант, изследовател и предприемач, е и мореплавател. Визионерът от Турция се е посветил на мобилизирането на иновационния потенциал на хора и институции;

  Анна Мъри, първата жена собственик на издателство в съседна Румъния. Предприемчивата дама е от лидерите на Ашока, откривателите на създателите на Уикипедия, Teach for America и многобройни социални движения в цял свят.

Във втория панел разбирането ни за света и неговото устойчиво бъдеще ще бъде провокирано и иновирано от лектори като:

  Консултантът по иновации на европейски проекти Карл МакФол от Швеция, чиято мисия е да превръща организациите във водещи примери за модерни, устойчиви и интелигентни компании, които допринасят за общественото и индивидуалното благополучие;

  Феликс Фон Хелд, Изпълнителен директор в Института за иновации и методологии за промяна, Германия. През последните години е работил като консултант по иновации в повече от 20 индустрии;

  Джеймс Дойл, Изпълнителен директор на Музея за модерно изкуство, Ирландия. Той е и автор и на множество книги за иновациите в културния сектор.

  Маню Моравенов, Изпълнителен директор на БФБ и др.

“Иновациите са приложими към всеки аспект на действителността, затова и решихме тази година да адресираме болезнените теми на българското общество през успешни истории за развитието на нашата цивилизация. Да дадем тема за размисъл на бизнеса, публичния сектор и стартиращите компании колко лесно забравяме, че само по-добре образовани и въоръжени до зъби с наука, въображение и вдъхновение ще преодолеем сегашните кризи, за да превърнем България в най-доброто място за живот в света” - споделя Леона Асланова, основател на форума.

Как да постигнем това?

В дискусиите в 9-ото издание на Innovation Explorer ще се включат доказани специалисти като: д-р Борислав Цеков (Институт за модерна политика), Даньо Димитров (маркетинг агенция “Джей Ти Ен”) Евелина Ван Менсъл (АУБ), предприемачът и инвеститорът Елвин Гури, Елена Дариева (социологическа агенция “Насока”), Марина Шидерова (Fram Creative), Тим Курт (Аурубис), Франсоа Деберг (Веолия), Христина Каспарян (Българска стопанска камара), Цветанка Минчева (УниКредит Булбанк), Маню Моравенов (БФБ) и др.

Модератори отново ще бъдат емблематични български журналисти като Венелин Петков, Люба Кулезич, Марио Гаврилов, Миролюба Бенатова, Флора Стратиева, които превръщат разговора с гостите в телевизионно преживяване.

Форумът се реализира с генералната медийна подкрепа на БНР, Нова телевизия, Нетинфо, JobTiger и сп. Мениджър.

До края на месец януари 2023 г. може да закупите билети с цена за ранна регистрация от уебсайта на организаторите: www.innovationexplorer.bg


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия