Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Италия поведе с 2-0 срещу Гърция на Юнайтед къп

Лоренцо Музети беше безапелационен в Сидни.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Съставът на Италия си осигури две победи преднина срещу Гърция в първия ден от полуфиналния сблъсък в турнира по тенис за смесени отбори Юнайтед къп в Сидни (Австралия) с награден фонд 15 милиона долара. В другия полуфинал САЩ също води с 2-0 срещу Полша.

В над тричасов двубой 27-ата в ранглистата Мартина Тревизан се пребори за успеха срещу заемащата шесто място в класацията гъркиня Мария Сакари с 6:3, 6:7(4), 7:5.

След като отстъпи в първия сет, Сакари поведе с 5:3 във втората част, но допусна обрат до 5:6, преди да спечели сета след тайбрек. При 5:5 в третата част гръцката тенисистка допусна ключов пробив и загуби с 5:7.

В мача на сингъл при мъжете 23-ият в ранглистата Лоренцо Музети нямаше затруднения срещу намиращия се на 803-а позиция тийнейджър Стефанос Сакеларидис и го надигра с 6:1, 6:1 за 63 минути.

В събота предстои мач между Стефанос Циципас и Матео Беретини, както и срещата при дамите между Деспина Папамихаил и Лучия Брозети. За мача на смесени двойки са заявени Циципас и Сакари срещу Музети и Камила Розатело.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени