Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Везенков: Трябва да продължим да правим нещата, с които побеждаваме

Везенков (с топката) се надява на успешни гостувания с Олимпиакос в Евролигата.
Снимка: Olympiacos BC

Спортист №1 на България за 2022 година Александър Везенков заяви, че всички в Олимпиакос са наясно, че ги чакат две тежки гостувания в Евролигата. Гръцкият баскетболен отбор отпътува днес за Монако, където утре ще излезе срещу местния едноименен тим в двубой от 18-и кръг на турнира. Два дни по-късно (12 януари) за Олимпиакос предстои ново гостуване, този път на италианския Виртус (Болоня).

„Направихме и някои лоши резултати, но победихме в последните си мачове и играхме добър баскетбол. Знаем, че ни чакат две трудни гостувания, така че трябва да продължим да се стараем в защита. Трябва да продължим да правим нещата, които ни помагат да побеждаваме“, коментира Везенков, цитиран от официалния сайт на Олимпиакос.

„Първо ни предстои мач срещу Монако, който е много труден противник и ще се опита да спечели на родна земя. Ние трябва да наложим нашия стил на игра. Майк Джеймс доминира, но не е само той, тъй като Монако има качествени състезатели на всички позиции“, добави българинът, чийто отбор води в класирането на Евролигата с 11 победи и 6 загуби.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени